Business coachingilla lisää luottamusta omiin voimavaroihin

Vuonna 2020 Envineer tarjosi asiantuntijoilleen mahdollisuutta kokeilla business coachingia toimitusjohtajamme Johanna Huhdan vetämänä. Asiantuntijana työskentelevä Petra Paldanius oli yksi vapaaehtoisista. ”Isona teemana oli itsensä johtaminen”, Petra avaa keskustelujen sisältöä. Aluksi tapaamiset järjestettiin kasvokkain, mutta koronan aiheuttaman poikkeustilan vuoksi, siirryttiin etänä tapahtuviin järjestelyihin. Petran mukaan tapaamiset eivät tarvitse olla sidottuja tiettyyn paikkaan kuten kokoushuoneeseen, vaan niitä pystyy pitämään esimerkiksi lounaan ja lenkinkin yhteydessä. ”Business coaching -tapaamiset olivat sellaisia, että odotin aina niitä todella paljon. Ne olivat hetkiä, jotka auttoivat pysähtymään sekä yhdessä tarkastelemaan tilannetta ja pallottelemaan ideoita”, Petra kertoo.

Menetelmänä business coaching haastaa kehittämään omaa ajattelutapaa ja toimintatapoja. Business coachingin lähestymistapa eroaa perinteisestä konsultoinnista ja valmentamisesta, mikä yllätti Petran positiivisesti: ”Johanna tavallaan toimi minun peilinäni. Hän ei neuvonut minua tekemään tietyllä tavalla tai tarjonnut valmiita vaihtoehtoja ja ratkaisuja. Loppupeleissä ratkaisin itse ne ongelmat ja käsiteltävät asiat, jotka nostin keskusteluissa esiin. Toimintatapa oli minulle todella mielekäs ja uusi.” Petra antaa myös Johannalle kiitosta mentoroijana: ”Johanna on avoin ja lämmin. En voi muuta tehdä kuin kehua Johannaa. Sain häneltä todella hyvän opin, ja suosittelen tarttumaan tilaisuuteen, jos tarjoutuu mahdollisuus päästä hänen coachattavaksi.”

Erityisesti Petra näkee, että business coachingista voisi olla hyötyä nuorelle asiatuntijalle, jonka tulee nopeasti sopeutua moneen uuteen asiaan. ”Ja miksei se sopisi tavallaan jopa kokeneemmallekin kehäketulle, joka haluaa muuttaa tapojaan ajatella tai tehdä asioita”, hän täydentää ja jatkaa: ”Suosittelen lämpimästi kokeilemaan business coachingia. Minusta oli ilahduttavaa huomata, että kyllä minä itse löydän ne vastaukset. Kun oppii jäsentelemään ajatuksia ja pohtimaan niitä eri kanteilta, loppupeleissä tietää, mitä kannattaa tehdä. Johanna vain auttoi minua kaivelemaan ja tarkastelemaan eri näkökulmia, mitä kautta sain itse löydettyä vastauksen. ”

 


Envineer Oy kotimainen ympäristöalan yritys, jossa tehdään ympäristökonsultointia ja -suunnittelua modernilla otteella. Tutustu yritykseen

Jaa artikkeli